Noodstroom  
Bent u op zoek naar een noodgenerator voor als de netstroom uitvalt?
Locquet  Motors is van oudsher gespecialiseerd in bouw en installatie van noodstroom generatoren  voor industrie, overheid en landbouw.
 

Noodstroom generatoren - Persberichten

 

De standaard 26/8/2014

Ook netbeheerder ziet gevaar voor stroomuitval !

Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet bevestigt dat er door de uitval van meerdere kerncentrales deze winter een risico op stroomtekort bestaat in ons land. ‘De situatie is structureel slechter dan in 2013. Maar er is nog wat tijd om maatregelen te nemen’, klinkt het. Lees verder ...

 

Het laatste nieuws 4/10/2012

Meer generators verkocht uit vrees voor pannes

BELG GEEFT DUIZENDEN EURO 'S UIT OM ALTIJD ELEKTRICITEIT TE HEBBEN

Noodstroom in de Pers

De schrik voor een koude en donkere winter met stroompannes zit er dik in. Zó dik dat meer en meer Vlamingen thuis een generator installeren - ook al kost die vlot een paar duizend euro's. De laatste twee weken lopen elke dag liefst vijf à zes aanvragen binnen. De verkopers hebben meestal één reden: "We vertrouwen de overheid niet als ze zegt dat er geen pannes komen."

Pats. Boem. Alles valt uit. Geen tv meer, maar ook geen verwarming of warm water. Want ook daar is stroom voor nodig, en die dreigt de komende maanden af en toe te sputteren. Netbeheerder Elia waarschuwt dat een miljoen mensen zonder elektriciteit kunnen vallen als de kerncentrales Doel 3 en Tihange 2 - die stilliggen voor onderzoek naar scheurtjes - tegen de winter weer niet volop draaien.

De overheid en Electrabel sussen dat het land heus niet compleet zonder stroom zal vallen, maar sommige Vlamingen nemen liever het zekere voor het onzekere en tasten diep in hun portemonnee om hun eigen stroomfabriekje te installeren: een noodgenerator.

Komt er geen stroom meer uit het stopcontact, dan neemt die het automatisch over. Er is enkel benzine, diesel of gas nodig om het toestel aan de praat te krijgen. Ziekenhuizen hebben al jaren zo'n noodoplossing achter de hand, maar nu halen ook meer en meer gezinnen er één in huis.

Pure luxe "De voorbije twee weken kregen wij élke dag particulieren over de vloer die naar een generator informeren", zegt een leverancier van generatoren. "Dagelijks zijn er vijf à zes aanvragen. Goedkoop is zo'n generator nochtans niet. De gemiddelde offerte komt neer op
4.000 à 5.000 euro. Velen schrikken van die prijs. Het is dan ook vooral een bemiddeld cliënteel dat zo'n generator laat plaatsen als luxevoorziening." Een Antwerpenaar had er zelfs 8.000 euro voor over om er eentje aan te schaffen. "Het ís pure luxe, maar op reis gaan kost ook veel geld. Ik ben blij dat ik de investering heb gedaan voor mijn eigen zekerheid en rust. Want je moet maar eens proberen om zonder elektriciteit te leven. Ik heb al eens met waterproblemen en schade gezeten in mijn kelder, waar onder andere mijn motor staat. Die wordt wel droog gehouden met een dompelpomp, maar ik moet er niet aan denken dat die plots zou stilvallen. Je kan de schade wel aangeven bij de verzekering, maar die zoekt toch altijd naar de minste reden om niet te moeten
betalen. Nee, die generator bespaart me ooit veel miserie."
Geen wasmachine
Voor wie geen 8.000 euro over heeft, zijn er goedkopere maar minder krachtige modellen. "Die starten al vanaf 800 euro. Daarbij kan je in nood een lamp laten branden, maar moet je er bij een algehele stroompanne niet aan denken je wasmachine of droogkast te gebruiken", zegt Vincent Locquet,
zaakvoerder van generatorleverancier Locquet Motors uit Kruishoutem. 
Ook hij krijgt meer en meer particulieren over de vloer. "Maar de meeste mensen die wij zien, willen vooral dat hun verwarming blijft draaien (waarvoor al snel een generator van 8.000 à 10.000 euro nodig is, red.). Een diepvries kan trouwens ook wel eens vier tot zelfs acht uur zonder stroom." Niet alleen particulieren hollen om een generator. "Wij verkopen opvallend meer aan kmo's. De laatste maanden toch al zeker een tiental machines", rekent Vincent Locquet. "Dat is maar liefst een vijfde meer dan gewoonlijk." Hij verwacht dat de échte stormloop nog moet beginnen. "Wacht maar tot de eerste grote panne er is."

TOP